Klizne stijene

Podizno klizne stijene vrlo su jednostavne za rukovanje. Mogućnost otvaranja i njihova veličina pružaju veći izbor i mogućnosti kombiniranja nego što je slučaj kod otklopno kliznih stijena, stoga su dobro rješenje za veće objekte i moderna arhitektonska rješenja.


Maksimalna je širina klizne stijene 330 cm.

STAKLO: Standardna stakla koja koristimo su izolacijska stakla koja se sastoje od 2 float stakla debljine 4 mm postavljena na oba lica i spojena po opsegu, sa postavljenim distancerom standardne debljine 24mm (4-16-4), u boji aluminija, a opcionalno može biti bijela, smeđa, bijela RAL 9010 i boja bronce.

Standardno koristimo niskoemitivna stakla (Low-e) sa mogućnošću korištenja plina unutar distancera (argon). Ovakva stakla imaju povećanu termičku izolaciju pa vrijednost termičke transmisije za 4-16-4 Low-e + argon dostiže U=1,1 W/m2K.

Na posebne zahtjeve kupaca mogu se ponuditi i različita sigurnosna stakla, ornamentalna stakla, te stakla sa umetnutim distancerima u obliku križa (duplex) za prozore sa vertikalnim i horizontalnim spojnicama na staklu.

PVC stolarija – Harmo i klizna vrata

PVC harmonika vrata su idealno rješenje kada je ulaz u prostoriju širokog raspona. Kod PVC harmo vrata prostor je u potpunosti otvoren i bez ikakvih vertikalnih prečki. Npr. prostorija sa bazenima ili auto saloni gdje je potreba za potpunim otvaranjem prostorije, a da harmo vrata zadovoljavaju sve zahtjeve toplinske zaštite. Mogu biti sastavljene od 2 -6 krila koje kližu po vodilicama sa unutarnje ili vanjske strane stolarije. Krila se mogu otvarati prema unutra ili prema van.
Preporučljive širine su do četiri metra, dalje bi se stijena trebala razdvajati sa prečkom ako se želi nastaviti u širinu. Harmo vrata se mogu napraviti i u varijanti za prozore.

Preciznost izrade i kvalitetan mehanizam zatvaranja omogućuju lakoću rukovanja i visoku funkcionalnost kliznih i harmo vrata.