IZO EONOMIK

IZO EONOMIK

Naš osnovni šest komorni prozorski sustav, ujedno i najprodavaniji. Osnovni koncept sustava je ekonomski sa stajališta minimalnih investicijskih ulaganja.

Ugradbena  dubina je 74 mm, sa PVC vodilicom za roletu 119 mm, sa PVC  vodilicom za roletu i rolo integriranim komarnikom 125 mm.

Vidljiva visina spojenih kontura profila dovratnika i krila je 116 mm do 143 mm, ukupna širina središnjih kontura kod dvokrilnog Z-OZ prozora je 128 mm(monostulp) odnosno 162 mm. Kod OZ-OZ prozora širina središnjih kontura je 182 mm.

Visina kutije od roleta je 190 mm. Visina kutije za rolete može biti 155 mm za elemente ukupne visine do 1350 mm. Namatala za gurtnu su ugradbena.

Standardno izo staklo je debljine 26 mm, maksimalna debljina trostrukog izo stakla je 46 mm.

IZO EKONOMIK je sustav čistih linija i mekih kontura, dobro je izbalansiran u odnosu ekonomske isplativosti, te čvrstoće i toplinsko-zvučne izolacije. Brtvljenje između dovratnika i krila je dvostruko sa sivim(crnim) koekstrudiranim udarnim brtvama.

Profili imaju značajne veličine srednjih komora kako bi se ugradila adekvatna čelična ojačanja.

Dovratnici imaju skošeno pero. Krilo može biti ravno ili zaobljeno, letvice uz staklo su skošene, zaobljene ili profilirane.

Brtvljenje krila sa staklom je postignuto STV tehnologijom „suhog statičkog ostakljivanja“. Umjesto klasične brtve na prozorsko krilo je ugrađena traka kojom se postiže sljepljivanje profila i stakla u jednu cjelinu.

Na taj je način onemogučeno  nasilno propigavanje profila krila i nasilno otvaranje prozora od strane provalnika, prozorsko krilo zadržava proizvodnu formu i krutost.

Čelično ojačanje prozorskih krila se izostavlja do veličine jednokrilnog prozora 150×150 cm. Izostavkom čelika nemamo toplinskog mosta i smanjujemo koeficijent prolaska topline kroz profil za 0,2 W/m2K.