IZO Fit

IZO FIT

Ekonomski prihvatljiv, inovativan prozorski sustav kojim se mogu postići uvjeti izvrsne toplinske izolacije koju zahtjevaju energetski učinkoviti građevinski objekti.

Sustav ima nisku provodljivost topline kroz profile prozora od
uf= 0,92 W/Km2, kojim se u kombinaciji sa trostrukim low-e staklom mogu postići standardi za niskoenergetske ili  pasivne kuće.

Standardna debljina low-e, low-e trostrukog stakla je 44 mm. A omogućena je ugradnja trostrukog stakla ukupne debljine do 54mm što nam daje široki spektar varijacija na temu debljina i vrsta pojedinih ploča.

Ugradbena duina od 83 mm i treća centralna brtva značajno poboljšavaju izolacijska svojstva profila. Sa PVC vodilicom za roletu ugradbena dubina je 120 mm, a sa PVC vodilicom za roletu i rolo integrirani komarnik je 134 mm.

Vidljiva visina spojenih kontura profila dovratnika i krila je 116 mm do 143 mm, ukupna širina središnjih kontura kod dvokrilnog Z-OZ prozora je 156 mm. Kod OZ-OZ prozora širina središnjih kontura je 182 mm.

Visina kutije od roleta je 190 mm (210 mm kod integriranog komarnika). Visina kutije za rolete može biti 155 mm za elemente ukupne visine do 1350 mm. Namatala za gurtnu su ugradbena.

Središnja komora za čelična ojačanja je velika i dozvoljava ugradnju statički otpornih ojačanja koja značajno povećavaju mogučnosti primjene ovog prozorskog sustava.

Dovratnici imaju skošeno pero i usku vidljivu širinu.
Izvana gledano u prozor eleganciju daje vrlo niska kontura krila koja je ravna i niska. Letvice uz staklo su skošene, zaobljene ili profilirane.

Brtvljenje krila sa staklom je postignuto STV tehnologijom „suhog
statičkog ostakljivanja“. Umjesto klasične brtve na prozorsko krilo je ugrađena traka kojom se postiže sljepljivanje profila i stakla u jednu cjelinu.

Na taj je način onemogučeno  nasilno propigavanje profila krila i nasilno otvaranje prozora prilikom provale. Prozorsko krilo zadržava proizvodnu formu i krutost.
Čelično ojačanje prozorskih krila se izostavlja do veličine jednokrilnog prozora 150×150 cm. Izostavkom čelika nemamo toplinskog mosta i smanjujemo koeficijent prolaska topline kroz profil za 0,2 W/m2K.